BUBUR CHA CHA TEPUNG GANDUM

Bahan-bahan:

2 cawan tepung gandum
1 cawan air suam gula melaka
1/2 biji kelapa ~ diambil santan, jangan terlampau pekat & jangan terlampau cair
Secubit garam
Daun pandan
Gula secukup rase 
Secubit garam

Cara-cara:
1. Uli tepung gandum bersama air suam. Uli hingga tak melekat kat tangan. Kalau melekat kat tangan tambah gandum.
2. Kemudian, gentelkan doh jadi panjang-panjang.
3. Didihkan santan bersama gula melaka, secubit garam & daun pandan. Biarkan hingga mendidih.
4. Bila dah mendidih, masukkan tepung. Biarkan sehingga tepung masak.
5. Boleh diangkat dan dihidangkan.

Comments

Popular posts from this blog

RESEPI SPAGHETTI BOLOGNESE HOMEMADE 🍝

MASALAH KEPUTIHAN